Lumiversumin matkojen hinnoittelusta

LENNOT

Mieluiten myymme matkamme ilman lentoja, ja voit melkein aina ostaa matkamme ilman lentoja jos niin haluat. Mutta usein annamme myös sellaisen hinnan joka sisältää valitsemamme lennot. Näin esimerkiksi Georgiassa, Kazakstanissa ja Makedoniassa. Näitä lentoja on kahta eri tyyppiä:

a) Muuttumattomat hinnat, ryhmähinnat. Ryhmävaraus jonka olemme tehneet kyseisille lennoille. Yleensä nämä lennot on varattu joltain perinteiseltä vanhemmalta lentoyhtiöltä kuten Finnair, Turkish Airlines, Lufthansa jne. Näissä ryhmävarauksissa on aina minimi lähtijämäärä, esim 6 tai 10, ja jos emme saa näin montaa lähtijää niin ryhmävaraus perutaan. Näissä tapauksissa joudutaan sen jälkeen tekemään erilliset lentovaraukset jotka ovat usein kalliimpia. Tällöin neuvotellaan asiakkaiden kanssa ostetaanko kalliimmat lennot vai perutaanko matka kokonaan.

Yleensä ryhmävaraus pitää vahvistaa 2-3 kuukautta ennen lähtöä. Näin on tilanne esimerkiksi Makedonian matkoissa, ts. jos meillä ei joulukuun alkupuolella ole riittävästi lähtijöitä Makedonian matkoille, niin saatamme perua ne ja varausmaksu palautetaan

b) Dynaaminen hinnoittelu. Olemme laskeneet lennot sisältävät hintamme käyttäen internetistä saatavaa lennon hintaa, mutta emme ole tehneet lennoista mitään sitovaa varausta. Näin on esim Georgian ja Kazakstanin matkoilla. Näissä tapauksissa matkamme hinta (sisältäen siis lennon) nousee pikku hiljaa sitä mukaa, kun lennon hinta lentoyhtiön sivuilla nousee. !HUOM! Matkan hinta ei luonnollisestikaan nouse matkan jo varanneille asiakkaille, uusi hinta koskee vain uusia varauksia. Tämä hinnoittelu systeemi on aivan samanlainen kuin yleisesti lentoja netistä varattaessa. Huomisen hinta ei välttämättä ole enää sama kuin tänään. Eli kannattaa muistaa: Mitä aikaisemmin varaat matkan, sitä edullisemmin sen todennäköisesti saat.

Mutta, huomatkaa myös, että hintamme ilman lentoja eivät nouse enää sen jälkeen kun ne on kerran julkaistu!

Edellinen
Edellinen

Lumiversumin suurimman hiihtovisan säännöt